Maizes cepšanas tradīcijas
Meistares Vita ŽĪGURE un Inita RUDZĪTE
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs
lauku ekspozīcija "Vēveri", Vecpiebalga, Cēsu novads
12.aprīlis
11.00 rudzu maizes iejaukšana
12.00-16.00 baltmaizes un dažādu graudu maizes cepšana
Visas dienas garumā - stāsti par receptēm, degustācija, sarunas pie zāļu tējas krūzes par
maizes svētību un spēku no senatnes līdz mūsdienām.
13.aprīlis
10.00 rudzu maizes mīcīšana, maizes krāsns iekuršana
12.00 -16.00 baltmaizes un dažādu graudu maizes cepšana
~14.00 (laiks var nedaudz mainīties atkarībā no krāsns gatavības) - rudzu maizes ielikšana
krāsnī
~15.00/15.30 rudzu maizes izņemšana no krāsns
Visas dienas garumā - stāsti par receptēm, degustācija, sarunas pie zāļu tējas krūzes par
maizes svētību un spēku no senatnes līdz mūsdienām.
12., 13.04. / 10.00–17.00
Kontaktpersona: Vita Žīgure, tālr. 29556394; e-pasts:
Mērķgrupas apjoms: 20 cilvēki
Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29556394